Procurorii columbieni au anunţat sâmbătă acuzaţii de abuz sexual împotriva tatălui a doi dintre cei patru copii indigeni care au supravieţuit unui accident de avion din luna mai, în regiunea Amazonului ţării sud-americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii au dispărut după ce micul avion în care călătoreau s-a prăbuşit, iar mama lor şi alţi doi adulţi şi-au pierdut viaţa.

Într-o declaraţie, procurorii l-au acuzat pe Manuel Ranoque că şi-a abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 13 ani, care a fost lăudată la nivel mondial pentru că şi-a ajutat fraţii mai mici să supravieţuiască mai bine de cinci săptămâni în pădurea Amazonului.

Ranoque, care a fost arestat vineri, este acuzat că şi-a abuzat fiica vitregă încă de la vârsta de 10 ani, potrivit declaraţiei.

Reuters nu a reuşit să-l localizeze pe Ranoque sau pe avocatul acestuia, pentru a cere comentarii.

Copiii, cu vârste cuprinse între 1 şi 13 ani, au fost internaţi timp de peste o lună după ce au fost salvaţi în iunie. De atunci, au fost în grija Institutului de bunăstare a familiei din Columbia, unde procurorii susţin că presupusul abuz a fost suspectat pentru prima dată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.