Femeia care dă asigurări că a fost vitcima unei agresiuni sexuale a candidatului democrat la Casa Albă Joe Biden Tara Reade îl îndeamnă pe fostul vicepreşedinte american să iasă din cursa în vederea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, relatează AFP şii Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tara Reade, în vârstă de 56 de ani, îl acuză pe Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, de faptul că a agresat-o sexual pe un culoar în Congresul Statelor Unite în 1993, pe când acesta era senator iar ea lucra pentru el.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a dezminţit aceste acuzaţii care-i afectează campania prezidenţială.

În prima sa intervenţie televizată de după dezminţirea lui Joe Biden, în urmă cu şase zile, Tara Reade i-a cerut joi să renunţe la cursa la Casa Albă.

”Vreţi ca el să se retragă?”, a întrebat-o fosta jurnalistă de la NBC şi Fox News Megyn Kelly, care a difuzat pe Twitter fragmente video din interviu.

”Mi-ar plăcea ca el să facă acest lucru, dar nu-l va face”, i-a răspuns Tara Reade, aprecind că este ”un pic cam târziu” ca el să-i prezinte scuze şi îndemnând ca acesta să fie tras la răspundere pentru faptele sale.

”Apar tot mai multe nepotriviri” în versiunea lui Reade, a reacţionat într-un comunicat adjuncta directoarei de campanie a lui Biden Kate Bedingfield.

Tara Reade, o fostă asistentă a lui Joe Biden care a lucrat pentru el din decembrie 1992 în august 1993, pe când era senator, a declaart mai multor publicaţii americane, între care The New York Times şi The Washington Post, că Biden a împins-o la un perete şi i-a băgat mâinile sub cămaşă şi fustă.

Tara Reade şi-a exprimat în trecut, în mod public, susţinerea faţă de Bernie Sanders, un candidat în alegerile primare democrate care şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Joe Biden.

După ce Sanders a ieşit din cursă, la începutul lui aprilie, Biden este singurul democrat rămas în cursă pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Biden este creditat cu o victorie în sondaje, profitând de criticile cu privire la gestionarea de către locatarul Casei Albe a pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.