Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost condamnat, la Bobigny, la 18 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat luni de agresarea a doi români la Aulnay-sous-Bois (Seine-Saint-Denis), în urma unor zvonuri nefondate, pe reţele de socializare, cu privire la răpirea unor copii de către romi, a declarat marţi parchetul pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 26 martie, cei doi bărbaţi, care nu fac parte din comunitatea romă, se aflau în camioneta lor atunci când au fost luaţi la bătaie de către aproximativ 20 de persoane, potrivit parchetului.

Condamnatul, care a fost judecat cu celeritate, şi-a recunoscut responsabilitatea în această agresiune, însă a declarat că nu a aplicat lovituri, potrivit parchetului, care precizează că judecătorul a reţinut, luni, caracterul rasist al agresiunii.

Pedeapsa cu închisoarea a acestui angajat municipal de la Aulnay-sous-Bois nu a fost însoţită de un mandat de aducere. El urmează să despăgubească cu suma de 3.000 de euro fiecare victimă.

Aceasta este prima condamnare de după valul de agresiuni vizând romi, săptămâna trecută, în Seine-Saint-Denis.

Trei procese prevăzute la Bobigny au fost amânate.

Aceste atacuri au avut loc după multiplicarea unor mesaje nefondate pe reţele de socializare, care evocă tentaive de răpire a unor copii sau adolescenţi de către persoane care circulă cu camioneta în comune din Ile-de-France, mai ales în Hauts-de-Seine şi Seine-Saint-Denis.

Guvernul a denunţat atunci ”fake news” şi ”derive inacceptabile”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.