Şeful Statului Major al armatei taiwaneze, Shen Yi-ming, precum şi alţi şapte ofiţeri au murit, joi, într-un accident de elicopter, a anunţat ministerul Apărării, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul Shen Yi-ming făcea parte din grupul de opt oficiali de rang înalt din armata Taiwanului, printre care trei generali, care au murit în acest accident. 

Elicopterul lor, un Black Hawk, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în apropiere de Taipei. 

Generalul în vârstă de 62 de ani şi alţi pasageri făceau o vizită la bazele militare din comitatul Yilan, în nord-estul insulei, în cadrul unei misiuni obişnuite. 

"Cinci dintre ei au supravieţuit, în timp ce alţi colegi care se aflau la bord au murit. Suntem profund îndureraţi... şi transmitem condoleanţe familiilor lor", a declarat jurnaliştilor comandantul aviaţiei taiwaneze, Hsiung Hou-chi.

Serviciile preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen au anunţat că aceasta şi-a anulat, pentru următoarele trei zile, toate evenimentele legate de campania sa prezidenţială. Scrutinul urmează să aibă loc la 11 ianuarie. 

"În calitate de comandant-şef, preşedinta Tsai şi cabinetul său se vor concentra pe operaţiuni de salvare şi pentru a încerca să stabilească cauzele acestui incident", se arată într-un comunicat citat de AFP.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.