Şase mineri prinşi într-o carieră de cutremurul puternic produs în Taiwan au fost eliberaţi joi de salvatorii care încă mai caută zeci de persoane blocate într-o zonă muntoasă a insulei, a anunţat agenţia naţională de gestionare a dezastrelor, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nouă persoane au fost ucise şi 1.050 rănite, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, în urma cutremurului cu magnitudinea 7,4 de miercuri, cel mai puternic care a lovit insula în ultimii 25 de ani.

O înregistrare video difuzată de centrul de operaţiuni de salvare al insulei arată cum un elicopter a efectuat două ieşiri joi pentru a recupera şase mineri blocaţi într-o carieră de ghips din comitatul estic Hualien, în apropiere de epicentrul cutremurului.

Salvatorii au localizat zeci de alte persoane blocate într-o reţea de tuneluri construite în această zonă muntoasă.

Autorităţile sunt în contact cu 101 persoane blocate în aceste tuneluri sau în zone izolate, dar nu reuşesc să ia legătura cu alte 46 de persoane, pe care le consideră totuşi în siguranţă.

"Sper că putem folosi timpul pe care îl avem astăzi pentru a găsi toate persoanele blocate sau dispărute şi pentru a le ajuta să se recupereze", a declarat joi premierul Chen Chien-jen, după o informare la un centru de salvare din Hualien.

Insula a fost zguduită de peste 300 de replici de la primul cutremur de miercuri, iar guvernul a avertizat populaţia în legătură cu alunecările de teren şi căderile de pietre.

Taiwan este lovită în mod regulat de cutremure, dar se pare că reglementările stricte privind construcţiile şi buna pregătire pentru dezastre au împiedicat un dezastru major pe insulă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.