Cea mai puternică furtună ciclonică din acest an, Taifunul Hinnamnor, a lovit Coreea de Sud, provocând pagube în oraşele de pe coasta sudică, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii au evacuat aproximativ 3.500 de persoane înaintea furtunii, care a produs alunecări de teren în oraşul insular Geoje, iar apoi s-a năpustit cu de 54 km/h spre nord, provocând ploi abundente şi inundaţii.

Nu au fost raportate victime, dar un tânăr de 25 de ani din Ulsan rămâne dispărut, spun autorităţile.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a ţinut, luni, întâlniri de răspuns în caz de urgenţă urgenţă, în timp ce ţara se pregătea pentru taifunul Hinnamnor, care a fost clasificat ca fiind la fel de intens ca şi devastatorul taifun Maemi din 2003.

Călătoriile cu trenul au fost suspendate, sute de zboruri au fost anulate la nivel naţional, iar întreprinderile şi şcolile au fost închise devreme.

De asemenea, Coreea de Nord s-a pregătit pentru furtună, liderul Kim Jong Un ţinând o întâlnire de două zile pentru prevenirea dezastrelor.

Oficialii au spus că taifunul a părăsit Coreea de Sud în largul coastei Ulsan marţi dimineaţă, dar a lăsat urme de distrugere în urma lui.

Este de aşteptat să ajungă într-un ritm puţin mai scăzut către oraşul Sapporo din nordul Japoniei. Cu toate acestea, temperaturile de la suprafaţa mării sunt cu câteva grade peste medie, lucru care ar putea duce la menţinerea furtunii, potrivit NASA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.