Taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Tokyo, a paralizat sâmbătă capitala Japoniei, forţând milioane de oameni să rămână în case şi făcând ca străzile să fie goale. Două persoane au murit, râuri s-au revărsat şi s-au înregistrat daune semnificative, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit în apropiere de Tokyo, sâmbătă, într-o maşină răsturnată de vântul puternic, iar altă persoană a decedat după ce a fost luată de ape cu maşină cu tot. Nouă persoane sunt dispărute în urma alunecărilor de teren şi inundaţiilor.

Autorităţile au lansat recomandări şi ordine de evacuare pentru peste şase milioane de oameni în întreaga Japonie. S-au semnalat până acum 80 de cazuri de răniţi şi peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

Taifunul, despre care autorităţile spune că ar putea fi cel mai puternic care a lovit Japonia din 1958 până acum, a adus precipitaţii record în multe regiuni, inclusiv în staţiunea Hakone.

Taifunul Hagibis a lovit sâmbătă seară principala insulă a Japoniei, Honshu. La scrut timp după, la Tokyo s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 5.7.

Agenţia japoneză de Meteorologie a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru 12 prefecturi, avertizând în privinţa precipitaţiilor în cantităţi importante. Ulterior, agenţia a coborât nivelul de alertă în câteva prefecturi, inclusiv în Tokyo.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.