Sute de manifestanţi s-au adunat joi seara în Place de la République, la Paris, în semn de susţinere a poporului palestinian, în pofida interzicerii acestei manifestaţii, confirmată de justiţia administrativă joi după-amiaza, constată un jurnalist AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a ordonat joi o interzicere sistematică a ”manifestaţiilor propalestiniene, pentru că ele sunt susceptibile să genereze tulburări ale ordinii publice”.

Către ora locală 18.00 (19.00, ora României), sute de persoane, înconjurate de poliţişti, scandau ”Palestina va învinge!” sau ”Israelul, asasin, macron, complice”.

Manifestanţii agitau steaguri palestiniene.

”Sionişti, sionişti, voi sunteţi terorişti!”, scandau manifestanţii.

Prefectura de Poliţie a Parisului a declarat AFP, către ora locală 18.15 (19.15, ora României), că ”s-a dat ordin dispozitivului de poliţie să disperseze oamenii prezenţi, să aresteze, eventual să amendeze”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.