Sute de membri ai comunităţii ştiinţifice britanice îi cer prim-ministrului Boris Johnson să ia măsuri urgente privind COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au trimis două scrisori deschise Guvernului, în care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la reacţia autorităţilor privind răspândirea coronavirusului.

Una este semnată de 198 de cercetători şi profesori din domeniul Ştiinţelor. Ei cer măsuri urgente de distanţare socială în întreaga ţară.

„Alegerea «imunităţii de turmă» în acest moment nu pare o opţiune viabilă, pentru că va pune NHS (National Health Service, n.r.) sub o presiune şi mai mare, riscând şi mai multe vieţi decât este necesar”.

O altă scrisoare este semnată de 164 de cercetători în comportamentul uman. Ei ridică problema „uzurii comportamentale” - dacă oamenii primesc instrucţiuni de a lua măsuri preventive prea devreme, vor reveni la comportamentul anterior.

„Dacă «uzura comportamentală» reprezintă un factor cheie în decizia Guvernului de a întârzia intervenţii de mare vizibilitate, cerem Guvernului să împărtăşească dovezile corespunzătoare în sprijinul acestei decizii. Dacă lipsesc, solicităm Guvernului să reconsidere aceste decizii”, se arată în documentul citat de The Guardian.

Peste 110.000 de oameni au semnat o petiţie prin care este cerut Guvernului britanic să instaureze carantina, ca măsură de prevenţie în răspândirea COVID-19, astfel că solicitarea va fi luată în considerare pentru a fi dezbătută în Parlament.

Majoritatea ţărilor din lume au luat măsuri pentru a încerca să stopeze răspândirea COVID-19: de la închiderea şcolilor şi a localurilor, la suspendarea zborurilor şi închiderea graniţelor.

Marea Britanie a decis să abordeze situaţia ceva mai lejer, iar o astfel de petiţie ar putea să o aducă în rândul celorlalte ţări.

Joi seară, prim-ministrul britanic Boris Johnson, a prezentat noi date şi măsuri privind COVID-19. Între 5.000 şi 10.000 de persoane sunt „probabil" infectate în Regatul Unit, a precizat consilierul ştiinţific al Guvernului.

„Este cea mai rea criză de sănătate publică a acestei generaţii", a declarat el într-o conferinţă de presă. Totuşi, deocamdată, nu sunt interzise adunările şi nici închise şcolile. Guvernul recomandă ca toţi cei care prezintă simptome, chiar dacă uşoare, să se izoleze timp de şapte zile.

Autorităţile britanice sunt de părere, după consultări cu cercetători, aşa cum au declarat, că populaţia trebuie să fie expusă la coronavirus pentru a dezvolta imunitate.

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este de aproximativ 150.000. În Marea Britanie au murit 21 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.