Sute de oameni au rămas peste noapte blocaţi în maşini pe o autostradă din Scoţia după ce căderi masive de zăpadă au provocat haos în Marea Britanie, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de urgenţă au aprovizionat oamenii cu apă şi combustibil în timp ce încercau să elibereze drumurile de zăpadă. Autostrada s-a blocat în cursul după-amiezei.

Meteorologii au spus că unele comunităţi ar putea deveni izolate din cauza căderilor masive de zăpadă, joi dimineaţă fiind aşteptat un strat de zăpadă de peste 40 cm. Drumurile din estul Angliei sunt printre cele mai afectate, iar prognoza pentru Scoţia se va înrăutăţi în perioada următoare.

Toate zborurile de pe aeroportul din Glasgow au fost anulate miercuri iar peste 100 de avioane nu au putut decola de la Heathrow în Londra.

Alte 98 de zboruri au fost anulate la aeroportul London City, precum şi la aeroportul din Leeds, Bradford.

NHS, sistemul de sănătate naţional din Anglia, a declarat că vremea severă, alături de cazurile numeroase de îmbolnăviri de gripă, au cauzat „cele mai grele circumstanţe din ultimii ani”.

Unele zone din Regatul Unit se află sub cod roşu iar căderile de zăpadă au continuat în majoritatea regiunilor cauzând închiderea şcolilor, întârzierea operaţiilor medicale şi întreruperea transportului. Codul roşu indică condiţii meteorologice extreme.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.