Sute de migranţi din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu au rămas miercuri sub cerul liber în Bosnia, în urma unui incendiu produs la o tabără temporară, după ce o tentativă a autorităţilor de a-i muta în alt centru din Bosnia a eşuat, potrivit poliţiei şi migranţilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Focul a distrus tabăra Lipa, aflată în apropiere de oraşul Bihac, din vestul Bosniei, săptămâna trecută. Migranţii ar fi trebuit să fie transferaţi în oraşul Bradina, din centrul Bosniei, aflat la o distanţă de 320 de kilometri.

Iniţial, migranţii ar fi trebuit să fie urcaţi în autobuze, dar au aşteptat în frig o zi întreagă să fie mutaţi. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la un acord unde ar putea fi duşi.

”Autobuzele au plecat din Lipa, iar migranţii au rămas acolo”, a declarat Nermin Kljajic, director în ministerul de interne care răspunde de regiunea Unsko-Sanska.

Migranţii au revenit prin noroi şi pădure până la tabăra arsă, ducând cu ei puţinele bunuri pe care le deţin.

”Ne-au spus că mergem la Lipa. Nu ştim ce să facem şi cum să ne facem o viaţă acolo”, a declarat un tânăr migrant din Afghanistan.

Lipsa unui acord între autorităţile locale din Bosnia, referitor la locul unde ar trebui să meargă migranţii, a complicat situaţia. Aceştia au încercat fără succes să treacă graniţa în Croaţia şi să îşi continue drumul către ţări mai bogate din Uniunea Europeană.

Marţi, presa locală a relatat că ministrul pentru Securitate, Selmo Cikoti, ar fi spus că migranţii vor fi mutaţi în barăci militare în Bradina. Dar ministrul de Finanţe Vjekoslav Bevanda a declarat că nu a avut loc un acord în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.