Sute de locuinţe au fost evacuate din oraşul neo-zeelandez Christchurch, ameninţat de incendii de vegetaţie devastatoare, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 400 de case, adică circa 1.000 de persoane, a fost evacuate de poliţie. Alte câteva sute de oameni au ales să plece din zonă.

Sergentul Ash Tabb a avertizat oamenii că incendiile îşi pot schimba direcţia şi pot avansa rapid, ceea ce le va da oamenilor puţin timp să fugă. “Dacă vă este teamă, nu lăsaţi pe prea târziu – este mai bine să fiţi în siguranţă decât să vă pară rău”, a adăugat el.

Cel puţin 11 case au fost distruse deja, iar fumul s-a răspândit în tot oraşul.

Locuitorii din zonă au înfiinţat un grup pe Facebook pentru a le oferi camere sau proprietăţi celor care şi-au părăsit casele.

Marţi, un pilot militar şi-a pierdut viaţa când elicopterul său s-a prăbuşit. Caporalul David Steven Askin a fost decorat pentru curaj, după ce a ajutat la salvarea de vieţi omeneşti în timpul asediului la un hotel din Kabul, în 2011.

Incendiul de la Port Hills a izbucnit în două focare separate luni, pe dealurile uscate din jurul Christchurch. Flacările s-au unit şi au cuprins o suprafaţă de circa 1,800 de hectare.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă în oraş şi în districtul Selwyn, din vecinătatea sa. Peste 130 de pompieri, sprijiniţi de 14 elicoptere şi trei avioane, se luptă cu focul. Mai mult, armata a fost desfăşurată pentru a-i ajuta pe pompieri.

Premierul Bill English a ajuns joi dimineaţă la Christchurch şi a inspectat zona afectată din aer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.