Sute de imigranţi ilegali, care se identifică drept „vestele negre”, au pătruns în Panteonul din centrul Parisului şi au cerut rezolvarea statutului lor legal pentru a putea rămâne în Franţa, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a informat că în jur de 200-300 de imigranţi, majoritatea din vestul Africii, au reuşit să pătrundă în clădirea în care sunt îngropate personalităţi ale Franţei precum Voltaire sau Victor Hugo.

„Vom rămâne aici până când fiecare dintre noi şi-a primit documentele”, se arată într-o broşură distribuită de unul dintre organizatori.

Bărbaţi tineri scandau „vestele negre” – o referinţă la protestele „vestelor galbene” - şi mărşăluiau în jurul monumentului, care este localizat în Cartierul Latin, o zonă populară printre turişti.

În jur de 50-60 de poliţişti au oprit accesul în zona protestului, care a fost paşnic, şi au început evacuarea imigranţilor.

Marine Le Pen, preşedinta Adunării Naţionale (partid de extremă dreapta), a numit protestul ca fiind inacceptabil.

„În Franţa toţi imigranţii ilegali ar trebui daţi afară, pentru că aşa este legea”, a scris ea pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.