Sute de clădiri au fost ”distruse în întregime” în Fâşia Gaza, în bombardamente israeliene, în noaptea de vineri spre sâmbătă, anunţă sâmbătă Apărarea Civilă a Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sute de imobile şi de case au fost distruse în întregime, iar alte mii de locuinţe au fost avariate”, declară AFP un purtător de cuvânt al Apărării Civile din Fâşia Gaza, Mahmoud Bassal.

Bombadarmantele intense din noaptea de vineri spre sâmbătă au ”schimbat perisajul” nordului Fâşiei Gaza, subliniază el.

Pe de altă parte, Israelul a anunţat o consolidare a ajutrului umanitar în sudul enclavei palestiniene.

”Suntem pe cale să creştem efortul umanitar. Vom trimite mai multe TIR-uri cu apă şi medicamente azi (sâmbătă)”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

”Cetăţenii din Gaza care s-au dus în sudul Fâşiei Gaza, care este o zonă protejată, vor primi asistenţă”, a datel asigurări.

BBC: TSAHALUL ÎŞI CONCENTREAZĂ FORŢLE LA BEIT HANOUN, ÎN NORDUL ENCLAVEI

”Ceea ce pare să se întâmple în această (sâmbătă) dimineaţa este că forţele armate israeliene se adună în nordul Fâşiei Gaza, în oraşul Beit Hanoun, iar apoi urmează să plece de-acolo, avansând un pic către sud”, analizează un corespondent BBC în sudul Israelului Jeremy Bowen.

Beit Hanoun este cel mai apropiat oraş din Fâşia Gaza de Sderot, un  oraş israelian în care au fost comasate numeroase forţe armate israeliene.

El se află la doi kilometri de bariera de securitate, traversată prin punctul de control Erez.

”Este începutul unei ofensive terestre? Trebuie că nu trebuie să ne concentrăm prea mult asupra definirii operaţiunilor”, apreciază Jeremy Bowen.

”Când am văzut deplasarea către (Fâşia) Gaza a unei armate masive şi mobilizarea a 300.000 de rezervişti, ne-am imaginat mai întâi o invazie pe toate fronturile a Fâşiei Gaza. Dar cred că, pentru moment, armata israeliană este pe cale, mai întâi, să cureţe terenul puţin câte puţin. Ea este pe cale să efectueze un raid foarte intens în acest moment”, apreciază el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.