Doar 37,4% dintre militarii activi din armata americană sunt de acord cu un al doilea mandat al lui Donald Trump, în timp ce 43.1% îl susţin pe rivalul său democrat Joe Biden, potrivit unui sondaj, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui sondaj realizat de Military Times şi Institutul Universităţii Syracuse pentru veterani şifamiliile lor, jumătate dintre militari au o opinie defavorabilă despre Trump. Astfel, 42% îl dezaprobă puternic, iar 38% afirmă că au o părere favorabilă despre Trump.

Susţinerea comandantului suprem a scăzut de la ultimul sondaj, în decembrie 2019, când se bucura de 42% opinii favorabile.

Sondajul, asupra unui număr de 1.018 persoane, a fost realizat înainte de recentele convenţii republicană (RNC) şi democrată (DNC).

În sondaj, ofiţerii de carieră sunt mai bine reprezentanţi decât tinerii militari, precizează Military Times. Astfel, nu este vorba despre o reflectare a ceea ce crede întreaga armată americană.

Locatarul Casei Albe spune adesea că se bucură de o susţinere în armată, lăudându-şi de exemplu creşterea fondurilor alocate Pentagonului.

Însă mandatul său a fost marcat de dezacorduri frecvente cu ierarhia Departamentului Apărării.

Fostul secretar al Apărării Jim Mattis a fost astfel nevoit să plece din post în decembrie 2018, criticând strategia diplomatică a lui Donald Trump, iar atât actualul secretar al Apărării Marke Esper, cât şi şeful Statului Major Mark Milley au dispute cu preşedintele în probleme de politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.