Susţinători ai lui Aleksei Navalnîi vor să organizeze în această primăvară cea mai mare manifestaţie împotriva Kremlinului din istoria modernă a Rusiei, într-o nouă încercare de a obţine eliberarea opozantuui politic al lui Vladimir Putin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, ispăşeşte în prezent o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închsoare, la care a fost condamnat luna trecută, într-un dosar de detunare de fonduri din 2014, acuzaţii pe care le respinge.

Opozantul a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a fost îngrijit timp de cinci luni în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic militar de tip noviciok în Rusia, în august.

În pofida unor restricţii impuse împotriva covid-19, apropiaţi ai opozantului au organizat în iarnă manifestaţii prin care au cerut eliberarea sa.

Considerate ilegale şi dipsersate de către autorităţi, la aceste manifestaţii au fost arestate mii de persoane. Opozanţii Kremlinului şi-au suspendat contestarea.

Susţinători ai lui Navalnîi au lansat marţi o campanie pe un site dedicat - "Free Navalny" - şi au anunţat că urmează să precizeze o dată a unei manifestaţii la nivel naţional după ce se înscriu ca participanţi o jumătate de milion de oameni.

”O manifestaţie la care să participe 500.000 de persoane va fi cea mai importantă din istoria Rusiei moderne”, declară Ivan Jdanov, conducătorul Fundaţiei luptei împotriva corupţiei (RBK) a lui Navalnîi.

Peste 60.000 de persoane s-au înscris în doar câteva ore pe site-ul "Free Navalny".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.