Suspectul arestat joi după dublul atac armat de la Rotterdam, soldat cu doi morţi şi un rănit grav, era cunoscut poliţiei, iar în 2021 a fost condamnat cu privire la rele tratamente aplicate animalelor, a anunţat într-o conferinţă de presă procurorul-şef al oraşului portuar, Hugo Hillenaar, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a anunţat în această cnferinţă de presă că suspectul a ucis o femei în vârstă de 39 de ani care locuia într-o casă, în cartierul său, şi că a rănit-o grav pe fiica în vârstă de 14 ani a acesteia.

După ce a incendiat casa femeii, atacatorul s-a dus la Centrul Medical Universitar Erasmus, un spital universitar, unde a intrat într-o clasă şi l-a împuşcat mortal pe un profesor în vârstă de 46 de ani, au anunţat forţele de ordine.

El a provocat un incendiu şi la spital, după care a fost arestat în apropierea acestuia, după a doua crimă.

”Am fost şocaţi de incidentul oribil. Focuri de armă au fost trase în două locuri în oraş. Multe persoane au văzut atacurile”, a declarat primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.