Autorităţile belgiene îl căutau în continuare, marţi, pe bărbatul care a ucis cel puţin două persoane în stradă, la Bruxelles, luni, într-un atentat terorist ”laş”, a anunţat într-o conferinţă de presă premierul belgian Alexander De Croo, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, un bărbat de origine tunisiană care se afla ilegal” în Blegia ”nu a fost arestat încă”, a anunţat şeful Guvernului.

Întrucât suspectul este căutat în continuare, autorităţile ”au decis să ridice alerta la nivelul 4 (maximum) în toată regiunea Bruxelles-Capitale”, a anunţat Alexander De Croo.

Prezenţa poliţiei în regiunea Bruxelles urmează să fie ”consolidată” prin ”măsuri de securitate consolidată” în locuri ”sensibile”, în principal cu legătură cu comunitatea suedeză.

”Cerem oricărei persoane prezente în capitală să dea dovadă de o vigilenţă maximă”, a îndemnat Alexander De Croo.

”Acest atentat teribil” a avut loc luni seara, în apropiere de Place Sainctelette, pe bulevardul Ypres, la mai puţin de doi kilometri de centrul istoric al Bruxellesului.

Două persoane de naţionalitate suedeză au fost ucise de către un bărbat înarmat care a fugir pe un scuter.

Parchetul federal, însărcinat cu dosarul, a preluat ancheta.

Este căutat un singur bărbat, potrivit primelor elemente.

”Este vorba despre un bărbat de origine tunisiană, aflat într-un sejur ilegal în ţara noastră”, a precizat Alexander De Croo.

”Acest bărbat a atacat doi suedezi. El i-a împuşcat cu o armă de război. O a treia persoană este, pentru moment, grav rănită şi este pe cale de a se restabili”, a anunţat el.

Cele două victime erau suporteri ai echipei naţionale a Suediei care juca, pe Stadionul Roi Beaudoin, împotriva echipei naţionale a Belgiei, în cadrul eliminărilor în vederea Campionatului Europei 2024.

Meciul, suspendat la pauză, a fost până la urmă întrerupt.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a denunţat un ”atentat abject”, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat un ”atac terorist islamist”.

Franţa a anunţat o consolidare a controalelor la frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.