Avionul EgyptAir dispărut de pe radare s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos, între Creta şi Rhodos, dar în spaţiul aerian egiptean, a declarat o sursă aeroportuară elenă citată sub acoperirea anonimatului de BFMTV, în timp ce AFP susţine că epava a fost deja localizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, o sursă din Ministerul egiptean al Apărării a declarat că un căpitan de navă comercială a văzut “o flacără în aer”, la circa 130 de mile nautice (240 de kilometri) sud de insula elenă Karpathos, relatează Daily Mirror.

Insula Karpathos se află la circa 530 de kilometri distanţă de Egipt.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pe de altă parte, premierul egiptean şi Ministerul Aviaţiei Civile de la Cairo au avertizat că este prea devreme pentru a confirma că avionul EgyptAir s-a prăbuşit, relatează Reuters.

Avionul - Airbus A320 al companiei EgyptAir, care decolase de la Paris cu destinaţia Cairo şi avea 66 de persoane la bord, dintre care 56 de pasageri şi 10 membri ai echipajului şi agenţi de securitate - a dispărut în noaptea de miercuri spre joi de pe radare, deasupra Mării Mediterane.

Şeful Aviaţiei Civile elene a declarat că avionul EgyptAir MS804 a dispărut de pe radare la două minute după ce a ieşit din spaţiul aerian grec. Atena a trimis o fregată şi două avioane militare în zonă şi are elicoptere pregătite să intervină, în caz de nevoie.

Unul dintre echipamentele de bord ale aeronavei a transmis un semnal de urgenţă recepţionat de o unitate militară egipteană la ora locală 4.26, cu aproximativ două ore după momentul dispariţiei de pe radare.

Surse din aviaţia civilă susţin că piloţii au reuşit să transmită un mesaj SOS cu 10 minute înainte de pierderea contactului cu turnul de control. Informaţia este contrazisă, însă, de armată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...