Preşedintele american Donald Trump s-a apărat marţi de acuzaţii de rasism, după ce a atact în mod repetat, în ultimele zile, un pastor şi un ales afroamericani şi oraşul Baltimore, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu sunt persoana cea mai puţin rasită din lume”, le-a declarat el unor jurnalişti, în grădina Casei Albe.

”Niciun alt preşedinte nu a făcut câte am făcut eu pentru afroamericani”, a apreciat el, subliniind că şomajul în rândul afroamericanilor nu a fost ”niciodată atât de mic în istoria” Statelor Unite.

Trump l-a atacat în mod violent în acest weekend pe alesul democrat din Baltimore Elijah Cummings şi i-a catalogat circumscripţia drept un loc ”dezgustător, infestat de şobolani” şi drept un ”loc foarte periculos” în care ”nicio fiinţă umană nu ar vrea să trăiască”.

Preşedintele a dat asigurări că a primit numeroase apeluri telefonice de la ”comunitatea afroamericană”, pentru a-i ”mulţumi pentru implicarea” sa în subiect şi a-l felicita că ”cineva spune în sfârşit adevărul”.

El l-a acuzat de asemenea pe reverendul Al Sharpton, un reprezentant al mişcării apărării drepturilor persoanelor de culoare, că este un ”escroc” care ”detestă albii şi poliţiştii”.

”Eu mă înţelegeam bine cu Al Sharpton. Acum el este un rasist”, a insistat marţi Trump.

Miliardarul republican declara la jumătatea lui iulie că nu există ”o uncie de rasism” în el, după ce a invitat patru alese democrate în Congres provenind din rândul minorităţilor ”să se întoarcă” în ţara lor de origine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.