Premierul britanic Rishi Sunak denunţă luni acte ”inacceptabile” la manifestaţii în susţinerea a palestinienilor care au avut loc în weekend în Regatul Unit, la care poliţia a arestat 15 persoane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia examinează imagini cu anumite lucruri pe care numeroase persoane le-au văzut şi care sunt pur şi simplu inaccptabile”, a subliniat Rishi Sunak în timpul unei vizite la o şcoală evreiască, în nordul Londrei.

”Nu există loc pentru antisemitism în societatea noastră şi vom face tot posibilul pentru a-l eradica, iar acolo unde este prezent îl com combate cu toată puterea legii”, a anunţat el.

Mii de oameni au participat la manifestaţii, atât la Londra cât şi în alte oraşe din Regatul Unit, în semn de susţinere a palestinienilor, la o săptămână după un atac sângeros al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel, care desfăşoară represalii de amploare în Fâşia Gaza.

Duminică, Poliţia din Londra - care a desfăşurat peste 1.000 de agenţi pentru a supraveghea manifestaţia - a anunţat că a arestat 15 persoane.

Poliţia a lansat un apel către martori pentru a identifica două femei prezente la manifestaţia de la Londra, care arborau pe hainele lor o imagine cu parapante, o trimitere la anumiţi combatanţi Hamas care au folosit parapante morotizate pentru a comite atacul din Israel la 7 octrombrie.

Autorităţile au înregistrat o creştere a actelor antisemite în ultima săptămână, iar o femeie a fost arestată vineri, suspectată de faptul că şi-a afişat susţinerea faţă de Hamas, clasată drept organizaţie teroristă în Regatul Unit.

”Legea este foarte clară: susţinerea sau glorificarea Hamas sunt ilegale, iar aceste delicte pot antrena pedepse de până la 14 ani de închisoare”, a subliniat Rishi Sunak.

”Le transmit tuturor celor care au considerat că este bine să promoveze genocidul, să glorifice terorismul şi să râdă de uciderea unor evrei, inclusiv femei şi copii, că poliţia va veni să vă caute”, a ameninţat pe X, duminică, ministrul de Interne Suella Braverman.

În vizita de luni, Rishi Sunak a reiterat susţinerea Israelului de către Regatul Unit şi a anunţat că a discutat cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu despre ”necesitatea minimizării consecinţelor asupra civililor atât cât este posibil” şi a amintit că Israelul le cere locuitorilor din nordul Fâşiei Gaza să evacueze către sud, în perspectiva unei ofensive vizând poziţii Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.