Premierul ungar Viktor Orban a prezidat joi o reuniune internaţională care a vizat să promoveze "modelul de familie tradiţională" în faţa personalităţilor venite din Brazilia, Statele Unite, din Africa şi Europa de Est, reuniţi pentru a încuraja natalitatea în numele "valorilor creştine", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, premierul ceh Andrej Babis şi fostul şef al executivului australian Tony Abbott s-au deplasat la acest "summit demografic" la Budapesta, la fel ca miniştrii din Bulgaria, Brazilia, Letonia, Polonia, Bangladesh şi Capul Verde, precum şi un reprezentant al Congresului american şi personalităţi religioase. 

Liderul suveranist ungar a făcut apel în special la "înscrierea în Constituţie" a politicilor "pro-familie" pentru a contracara, în opinia sa, efectul unor decizii ale justiţiei care pot fi "anti-familie".

Ungaria a aplicat progresiv o politică natalistă printre cele mai voluntariste dintre ţările occidentale, după 2010.                

O "condiţie de succes (a acestei politici) este resurgenţa creştinismului în Europa", a afirmat Orban.

"Dacă acceptăm imigraţia ca o soluţie, atunci vom contribui la înlocuirea de populaţii", a estimat şeful guvernului ungar, unul dintre puţinii lideri din Europa care fac aluzie în mod public la teoria complotistă a marii înlocuiri.

 El a calificat drept "idioată" şi "contra naturii" ideea de a avea mai puţini copii pentru a salva clima pe Pământ.               

Miercuri, guvernul ungar a organizat la Budapesta o conferinţă "pentru comunicatorii creştini", pentru a-i îndemna pe creştini să promoveze valorile lor în mass-media. 

Budapesta consideră că măsurile sale care favorizează natalitatea sunt eficiente: din 2010, rata natalităţii a crescut de la 1,25 la 1,49, apropiindu-se de media europeană de 1,6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.