Ministrul suedez al Apărării Pål Jonson a semnat un acord în domeniul securităţii cu Ucraina în vederea unei ”simplificări şi accelerări” a livrărilor de material militar, în marja summitului NATO de la Vilnius, în Lituania, miercuri, anunţă joi Guvernul suedez, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest acord permite Suediei şi Ucrainei să facă schimb de informaţii confidenţiale, de exemplu cu privire la zboruri de testare a (avioanelor de tip) JAS Gripen sau echipament militar”, precizează Stokholmul.

Administraţia suedeză a Materialelor de Război (FMV) este pe cale să încheie, la rândul său, un acord cu Ucraina, care să permită Kievului să cumpere material militar direct de industria suedeză, un lucru care scurtează termenul de livrare, anunţă Guvernul suedez.

”Vom susţine Ucraina atât timp cât este necesar pentru a învinge în război, a-şi recâştiga libertatea şi a-şi reconstru ţara”, a subliniat ministrul suedez al Apărării Pål Jonson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.