Funcţionara de rang înalt Sue Gray denunţă, într-un raport intern dur cu prvire la scandalul petrecerilor la reşedinţa premierului Boris Johnson în timpul carantinei anticovid (”partygate”), ”erori de leadership şi de judecată” la Downing Street şi îndeamnă se tragă concluzii ”imediat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concluziile acestui raport nu sunt tocmai blânde.

Acest raport întocmit de către funcţionara de rang înalt de la Cabinet Office, o agenţie interministrială, era aşteptat de mai multe zile, însă o anchetă lansată săptămâna trecută de către Poliţia din Londra a amânat publicarea documentului, după ce Met a cerut ca anumite elemente din raport să nu fie publicate, pentru a nu-i afecta investigaţiile.

”Au existat erori de leradershp şi de judecată din partea unor diverse părţi de la Downing Stree şi Cabinet Office, în diverse momente”, conchide Sue Gray în acest document predat luni premierului Boris Johnson, cu câteva ore înainte ca acesta să se exprime în Parlament.

”Unele evenmente nu ar fi trebuit să fie autorizate”, se arată în raport.

”Alte evenimente nu ar fi trebuit să se desfăşoare aşa cum s-au desfăşurat”, conchide Sue Gray.

”CONSUM EXCESIV DE ALCOOL, NEPOTRIVIT” LA LOCUL DE MUNCĂ

Acest raport - de 12 pagini - se concentrează asupra a 12 evenimente care au avut loc în perioada mai 2020-aprlie 2021.

Documentul a fost remis luni premierului Boris Johnson.

În total 12 dintre aceste petreceri sunt prezentate ca făcând obiectul anchetei poliţiei.

În raport se denunţă, de asemenea, ”un consum excesiv de alcool, nepotrivit” la locul de muncă.

Premierul conservator Boris Johnson, care a declarat mereu că nu a făcut nimic ilegal, urma să se exprime în faţa deputaţilor luni seara.

Boris Johnson a anunţat că nu va demisiona din cauza acestui scandal cu privire la petreceri la care s-au consumat băuturi alcoolice, denunţat inclusiv în cadrul Partidului său Conservator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.