Seulul şi Washingtonul discuută despre exerciţii nucleare comune care impllică mijloace nucleare americane pentru contracararea ameninţările tot mai mari ale Coreei de Nord, a anunţat preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu pentru Chosun Ilbo, Yoon Suk-yeol a recunoscut că “umbrela nucleară” americană nu este suficientă pentru a-i încuraja pe sud-coreeni. “Armele nuucleare aparţin Statelor Unite, însă pregătirea, schimbul de informaţii, exerciţiile şi pregătirea trebuie să se facă în comun de către Coreea de Sud şi SUA”, a afirmat preşedintele, el adăugând că Washington priveşte pozitiv ideea.

Afirmaţiile lui Yoon Suk-yeol vin după ce, în urmă cu o zi, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a promis să crească "exponenţial" producţia de focoase nucleare şi să construiască o rachetă balistică intercontinentală mai puternică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.