Un submarin american a lovit un obect neidentificat în timp ce patrula, în weekend, în Marea Chinei de Sud, o regiune revendicată de China, potrivit Marinei americane (US Navy) şi altor două surse independente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”USS Connecticut a lovit un obiect (duminică) după-amiaza, la 2 octombrie, în timp ce naviga scufundat în ape internaţionale, în regiunea indo-pacifică”, a anunţat într-un comunicat US Navy.

”Nu există răniri mortale”, precizează Marina americană, care sugerează astfel că marinari ar fi fost răniţi uşor.

USS Connecticut - un submarin cu propulsie nucleară din clasa Seawolf - a fost avariat, însă se află în stare de funcţionare, precizează US Navy.

Potrivit Naval Institute, un centru de reflecţie apropiat US Navy, USS Connecticut participa la un exerciţiu naval internaţional la Marea Chinei de Sud în timpul acestui incident.

China revendică aproape înteaga Mare a Chinei de Sud şi a construit avanposturi militare pe insuliţe şi atoli în regiune.

Statele Unite şi aliaţii lor patrulează cu regularitate în ape internaţionale, în regiune, pentru a-şi afirma dreptul la navigaţie, spre marea nemulţumire a Chinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.