Statele Unite vor vinde Ucrainei echipamente în valoare de până la 138 de milioane de dolari pentru întreţinerea şi modernizarea sistemelor sale de apărare aeriană HAWK, pentru a contribui la apărarea împotriva atacurilor ruseşti cu drone şi rachete de croazieră, a declarat marţi un oficial al Departamentului de Stat al SUA pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite au început să trimită rachete de interceptare HAWK Ucrainei în 2022, ca o actualizare a sistemelor de apărare aeriană Stinger. De atunci, Ucraina a primit mai multe sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv sistemul Patriot fabricat în SUA.

Vânzarea militară externă de urgenţă are o valoare de până la 138 de milioane de dolari, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Deşi Ucraina a rămas fără multe surse de fonduri americane, Kievul a primit un grant de 300 de milioane de dolari pentru finanţare militară externă în cadrul proiectului de lege privind cheltuielile anuale pentru apărare, semnat recent. Banii nerambursabili vor fi folosiţi pentru a plăti echipamentul, care include inginerie şi integrare pentru comunicaţii şi recondiţionarea unităţilor de foc HAWK.

În plus, vânzarea include componente de recertificare a rachetelor pentru unităţile mai vechi, unelte, echipamente de testare şi suport, piese de schimb şi altele.

Vânzarea va necesita deplasarea temporară în Europa a aproximativ cinci angajaţi ai guvernului american şi 15 reprezentanţi ai contractorilor pentru a sprijini instruirea şi susţinerea, a declarat oficialul. Autoritatea prezidenţială de retragere a fondurilor a fost utilizată anterior pentru a transfera echipamente HAWK în Marea Britanie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.