Secretarul american de Stat Antony Blinken a cerut reducerea violenţelor în Afganistan într-o perioadă de 90 de zile şi un nou efort de pace sub coordonarea Naţiunilor Unite, el avertizând că Statele Unite şi-ar putea retrage trupele din această ţară de la 1 mai, potrivit unei scrisori adresate preşedintelui afgan Ashraf Ghani, despre care au scris duminică mai multe publicaţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea trimisă de Blinken s fost publicată pentru prima oară de TOLOnews, o reţea de presă afgană, şi confirmată de New York Times.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să confirme veridicitatea scrisorii, dar a spus că Statele Unite ”nu au luat vreo decizie referitoare la prezenţa forţelor americane în Afganistan după 1 mai”.

Acesta a adăugat că toate opţiunile rămân deschise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.