Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ”în curând”, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin la o reuniune la Ramstein, n Germania, cu Ucraina şi aliaţi militari ai Kievului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucrainenii aşteaptă aceste tancuri de luni de zile, pentru a străpunge liniile ruse în cadrul unei contraofensive lansată în vară.

Statele Unite au început formarea militarilor în operarea tancurilor.

Lloyd Austin a îndemnat partenerii Kievului să livreze Ucrainei alte sisteme de armament, considerate critice - apărare antiaeriană şi muniţie pentru artilerie - la această reuniune a Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, din care fac parte 54 de ţări.

”Timpul nu este în foavoarea lui Putin”, a subliniat Lloyd Austin la această reuniune, la baza aeriană americană Ramstein.

”Vom fi alături de poporul ucrainean pe termen lung”, a tunat el.

Aceasta este prima reuniune a Grupului după demiterea, în urmă cu două săptămâni, a lui Oleksii Reznikov din funcţia de ministru al Apărării.

Lloyd Austin i-a mulţumit în deschiderea reuniunii lui Oleksii Reznikov ”pentru efortul susţinut şi dedicaţie şi pentru tot ceea ce a făcut pentru o Ucraină liberă într-o lume sigură”.

El a anunţat că abia aşteaptă să ”coopereze îndeaproape” cu succesorul lui Reznikov, Rustem Umerov.

Ei au discutat la telefon săptămâna trecută şi s-au întâlnit pentru prima oară la Ramstein.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.