Statele Unite urmează să stabilească în următoarele zile cine l-a ucis pe sauditul Jamal Khashoggi, asasinat la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, a anunţat preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe a declarat presei la Malibu, în California, unde a vizitat sâmbătă zone devastate de incendii, că un ”raport complet” cu privire la ”cine a făcut-o” urmează să fie finalizat ”în următoarele două zile”, adică duminică sau luni, iar apoi a menţionat alt termen, ”luni sau marţi”.

Statele Unite nu au ajuns, în acest stadiu, la o ”concluzie definitivă” cu privire la responsabilităţile în asasinarea lui Khashoggi, declara cu doar câteva ore mai devreme o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea reacţiona astfel faţă de informaţii dezvăluite de cotidienele Washington Post (WP) şi New York Times (NYT) care au dezvăluit, citând surse anonime, că CIA a conchis că prinţul miştenitor Mohammed bin Salman este cel care a comandat ca jurnalistul să fie asasinat.

Heather Nauert a declarat că la momentul declaraţiilor sale ar fi prematur să se desemneze un astfel de vinovat.

”Informaţii recente potrivit cărora Guvernul american a ajuns la o concluzie defintivă sunt inexacte”, a subliniat ea, citată într-un comunicat. ”Rămân multe întrebări fără răspuns”, a insistat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.