Un jucător la loteria Powerball, din Oregon, a câştigat duminică un jackpot în valoare de peste 1,3 miliarde de dolari, punând capăt unei serii fără câştiguri care dura de mai bine de trei luni, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un singur bilet a avut toate cele şase numere extrase şi a câştigat jackpotul în valoare de 1,326 miliarde de dolari, a anunţat Powerball într-un comunicat.

Jackpotul are o valoare în numerar de 621 de milioane de dolari dacă persoana câştigătoare alege să primească mai degrabă această sumă decât o rentă plătită pe o perioadă de 30 de ani, cu o plată imediată urmată de 29 de rate anuale. Premiul este supus taxelor federale, în timp ce multe state impozitează, de asemenea, câştigurile la loterie.

Numerele câştigătoare extrase duminică dimineaţa au fost: 22, 27, 44, 44, 52, 69 şi numărul roşu Powerball 9.

Până la ultima extragere, nimeni nu câştigase premiul cel mare al Powerball de la Anul Nou, ceea ce înseamnă 41 de extrageri consecutive fără un câştigător al jackpotului, egalând o serie stabilită de două ori înainte, în 2022 şi 2021.

Premiul de 1,326 miliarde de dolari este al optulea ca valoare din istoria loteriei americane. Pe măsură ce premiile cresc, extragerile atrag mai multe vânzări de bilete, iar jackpoturile devin ulterior mai greu de atins. 

Powerball se joacă în 45 de state, plus Washington, D.C., Puerto Rico şi Insulele Virgine americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.