Un bărbat alb a împuşcat fatal două persoane afro-americane într-un magazin alimentar din Kentucky. El a fost arestat când încerca să fugă de la faţa locului, a informat poliţia, care a precizat că este prea devreme pentru a se şti cauza atacului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un martor ocular a declarat că atunci când atacatorul s-a confruntat cu un alt bărbat alb, el a afirmat: „Albii nu trag în alţi albi”.

Şeful poliţiei din Jeffersontown, Sam Rogers, a declarat: „Nu pot să speculez privind motivul în acest moment”. El a afirmat că imaginile camerelor de supraveghere arată cum suspectul a încercat, fără succes, să pătrundă în Biserica Baptistă din Jeffersontown înainte să ajungă la magazinul Kroger. Biserica este condusă de un pastor afro-american iar majoritatea celor care merg acolo sunt tot de origine afro-americană.

FBI a anunţat că „evaluează dovezile pentru a determina dacă a fost încălcată legea federală”.

Rogers a informat că suspectul, un bărbat de 51 de ani cu numele Gregory Alan Bush, are un istoric de boli mintale.

Conform poliţiei, Bush a intrat în magazinul de lângă Louisville, a scos arma şi a împuşcat un bărbat în cap, iar apoi a continuat să îl tragă în el cât acesta era la pământ. Atacatorul şi-a reîncărcat apoi arma, a ieşit din magazin şi a ucis o femeie în parcare.

Bush a fost reţinut, având cauţiunea stabilită la cinci milioane de dolari şi  fiind pus sub acuzare pentru două crime şi alte 10 capete de acuzare pentru că a pus în pericol vieţile celor aflaţi în magazin.

Unul dintre martori, Ed Harrel, a declarat că l-a văzut pe atacator în parcare şi şi-a scos arma. Când a fost văzut de Bush, el i-a spus: „Nu trage. Nu te voi împuşca. Albii nu împuşcă albi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.