Donald Trump a blocat difuzarea unui memoriu al democraţilor care venea ca răspuns la un document similar publicat de republicani în care acuzau FBI că a acţionat împotriva lui Trump în timpul investigaţiei privind implicarea Rusiei în alegeri, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a declarat vineri că Trump nu poate desecretiza documentul din cauza unor „pasaje sensibile” care pot „pune în pericol pentru securitatea naţională”.

Un comitet al Congresului votase în această săptămână publicarea documentului.

Democraţii susţin că memoriul lor conţine corecţii pentru erorile şi omisiunile care se află în documentul republican.

Săptămâna trecută, Donald Trump a ignorat avertismentele din partea FBI de a nu face public un document republican în care se susţinea că agenţia a făcut abuz de putere atunci când l-a anchetat pe un consilier al lui Trump ca parte din investigaţia privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Democraţii susţin că documentul republicanilor conţine informaţii trunchiate şi poate fi înşelător.

Luni, Comitetul pentru Colectarea Informaţiilor al Camerei Reprezentanţilor a votat în unanimitate pentru a se desecretiza unui memoriu de 10 pagini al democraţilor, care venea ca răspuns la documentul republicanilor.

Adam Schiff, cel care a scris al doilea memoriu, a spus că acţiunile republicanilor „sunt nejustificate după ce au făcut public un memoriu înşelător şi au refuzat publicarea răspunsului democraţilor”.

Liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, a spus că este vorba de „o corectitudine fundamentală” atunci când se vorbeşte de desecretizarea memoriului şi a făcut apel la preşedinte să demonstreze că nu încearcă să submineze investigaţia FBI.

Dar într-o scrisoare către preşedintele comitetului, consilierul de la Casa Albă Don McGahn a spus că Trump a decis să nu aprobe difuzarea memoriului democraţilor deoarece „conţine numeroase pasaje clasificate”.

De asemenea, într-o scrisoare separată, şeful FBI Christopher Wray şi Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, au spus că eliberarea documentului ar afecta securitatea naţională.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.