SUA trimit Ucrainei peste 12.000 de sisteme antiblindate, 1.400 de sisteme antiaeriene şi „sute” de drone sinucigaşe, a anunţat administraţia Biden într-un comunicat joi seară, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Informaţia vine după ce SUA au aprobat marţi încă 100 de milioane de dolari în armament pentru Ucraina extrase din inventarele SUA, aducând asistenţa totală a SUA pentru Ucraina la aproximativ 1,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Aceasta include 300 de milioane de dolari aprobate vinerea trecută în cadrul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei, în care noi arme vor fi achiziţionate de la contractorii de apărare pentru a le trimite în Ucraina.
 
Lista armelor către Ucraina include următoarele:
 
Peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger
Peste 5.000 de sisteme anti-blindate Javelin
Peste 7.000 de alte sisteme anti-blindate
Sute de sisteme aeriene fără pilot tactice Switchblade;
Peste 50.000.000 de cartuşe de muniţie
45.000 de seturi de armuri şi căşti
Sisteme de rachete ghidate cu laser
Sisteme aeriene fără pilot Puma
Dispozitive de vedere pe timp de noapte, sisteme de imagistică termică şi optică
servicii comerciale de imagini prin satelit
 
Aceasta nu înseamnă că toate armele au ajuns deja în Ucraina, în schimb, sunt o actualizare a ceea ce SUA au trimis în trecut şi s-au angajat să trimită în viitor, mai precizează CNN. 
 
Miercuri, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că SUA au trimis aproximativ 100 de drone sinucigaşe Switchblade şi că lucrează la trimiterea mai mult astfel de drone. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.