Trei adolescenţi au fost arestaţi în legătură cu uciderea şi „consumul” unei lebede îndrăgite dintr-o suburbie din Syracuse, New York, şi pentru furtul a patru pui de lebădă, săptămâna aceasta, a anunţat poliţia, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O lebădă adultă pe nume Faye şi cei patru pui ai ei au fost daţi dispăruţi luni din iazul cu lebede, a declarat poliţia din Manlius.

Marţi, autorităţile au primit indicii că doi dintre pui se aflau la un magazin dintr-un oraş din apropiere, unde lucra unul dintre suspecţi, a declarat şeful  poliţiei din Manlius, Tina Stanton, într-o conferinţă de presă de miercuri. Mai multe informaţii au condus apoi poliţia într-o a doua locaţie unde au fost găsiţi şi ceilalţi pui, a spus Stanton.

Cei trei prieteni, care frecventează acelaşi liceu, au sărit peste gardul din jurul iazului cu lebede în timpul  nopţii,  Doi dintre suspecţi au prins-o şi au ucis-o la iaz.

”Familia şi prietenii au consumat lebăda”, au relatat reprezentanţii poliţiei din Manlius.

Adolescenţii nu erau conştienţi de semnificaţia lui Faye pentru comunitate şi au crezut că au vânat o „răaă foarte mare”, conform anchetatorilor. Unul dintre suspecţi a mai spus că plănuiau să crească puii ca animale de companie.

Un biolog care a ajutat  ​​la creşterea lui Faye ar urma să aibă grijă de pui, care au câteva săptămâni, timp de încă şase săptămâni înainte de a fi eliberaţi înapoi în iaz pentru a-şi purta singuri de grijă, a declarat primarul Manlius, Paul Whorrall. .

Perechea lui Faye, Manny, tatăl puilor, va fi, de asemenea, îndepărtat din iaz, deoarece există îngrijorări că el ar putea deveni „agresiv” după uciderea lui Faye şi ar putea face rău puilor.

Vânătoarea de lebede este legală în anumite state, dar nu şi în New York, potrivit Departamentului pentru Conservarea Mediului din New York.

Ce trei tineri, care au 16, 17 şi 18 ani, se confruntă cu mai multe acuzaţii, inclusiv furt, vandalism, efracţie.

Cei trei suspecţi s-au predat poliţiei marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.