Trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru uciderea în închisoare a celebrului gangster din Boston James "Whitey" Bulger, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bulger, în vârstă de 89 de ani, a fost descoperit fără viaţă în octombrie 2018 într-o instituţie de maximă securitate din Virginia de Vest. 

Fotios Geas, 55 de ani, Paul J DeCologero, 48 de ani, şi Sean McKinnon, 36 de ani, au fost acuzaţi de conspiraţie în vederea comiterii unei crime de gradul întâi, a precizat Departamentul de Justiţie. 

Bulger a fost capturat în California în 2011, după o urmărire de 16 ani. 

El ispăşea două condamnări pe viaţă pentru 11 crime când a fost ucis în bătaie, în aceeaşi zi în care a fost transferat la penitenciarul Hazelton din Virginia de Vest, care găzduieşte 1.385 de deţinuţi. 

 Departamentul american de Justiţie a anunţat joi acuzaţiile împotriva celor trei bărbaţi. 

Procurorii federali îi acuză pe Geas şi DeCologero că l-au lovit de mai multe ori pe Bulger în cap, provocându-i moartea. 

De asemenea, ambii au fost acuzaţi de complicitate la crimă de gradul întâi, alături de agresiune soldată cu vătămări corporale grave. 

Geas, despre care se crede că ar fi fost un asasin al Mafiei, se confruntă cu o acuzaţie suplimentară de crimă comisă de un deţinut federal care execută o pedeapsă pe viaţă, în timp ce McKinnon a fost acuzat de declaraţii false în faţa unui agent federal. 

 Toţi trei erau deţinuţi la penitenciarul Hazelton în momentul crimei, deşi doar Geas mai este acolo. 

McKinnon se afla în perioada de eliberare supravegheată federală la momentul acuzării şi a fost arestat în Florida. 

Bulger, fostul lider al bandei Winter Hill din South Boston, a inspirat filmul Black Mass, cu Johnny Depp, şi The Departed, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2007. 

Crescut în cartierul irlandez-catolic South Boston din Boston, acesta s-a implicat în tinereţe în banda The Shamrocks, începând prin a fura maşini şi ajungând în scurt timp să jefuiască bănci. 

În timp ce conducea mafia irlandezo-americană Winter Hill, de la începutul anilor 1970 până la mijlocul anilor 1980, a trăit o viaţă dublă, fiind un preţios informator al FBI, furnizând biroului informaţii despre infractorii rivali. 

În cele din urmă, guvernul american a plătit victimelor sale despăgubiri de peste 20 de milioane de dolari (16,8 milioane de lire sterline), pe motiv că a comis crimele în timp ce se afla sub supravegherea guvernului. 

În timpul carierei sale criminale, a încercat, de asemenea, să furnizeze arme Armatei Republicane Irlandeze (IRA) din Irlanda de Nord. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.