Administraţia preşedintelui american Joe Biden şi oficialii israelieni cred că Hamas continuă să ţină ostatice în Gaza mai multe femei cu vârstre între 20 şi 30 de ani – multe dintre ele răpite de la festivalul de muzică Nova, au declarat pentru CNN un oficial american şi o altă sursă familiarizată cu chestiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soarta femeilor reprezintă o preocupare deosebită pentru Israel.

În negocierile privind ostaticii de joi şi în orele după reluarea luptei, Hamas a insistat că nu mai are de eliberat nicio femeie care nu e militar, susţinând că unele dintre femeile rămase sunt considerate parte a Forţelor de Apărare Israelului, au spus sursele.

Negocierile continuă cu privire la potenţiala eliberare a femeilor ostatice.. O listă acceptabilă de ostatici, au spus sursele, ar duce la o altă pauză în conflict.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israelului, contraamiralul Daniel Hagari a declarat vineri seară că printre cei 136 de ostatici se află 17 femei şi copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.