Wayne LaPierre, şeful Asociaţiei Naţionale pentru Arme de Foc (NRA) a ieşit în apărarea dreptului americanilor de a purta arme şi a lansat un atac puternic la adresa elitelor din politică, cei care „urăsc libertatea individuală”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

LaPierre s-a folosit de discursul său în cadrul unei conferinţe conservatoare, CPAC, pentru a ataca activiştii anti-arme.

„Au fantezii cu privire la mai multe legi care să oprească ce alte legi nu au reuşit”, a spus vice-preşedintele asociaţiei. „Atâtea legi existente au fost ignorate”, a adăugat el.

LaPierre a declarat: „Nu le pasă dacă legile lor sunt bune sau nu. Vor doar să dea mai multe legi pentru a avea mai mult control asupra oamenilor. Dar nouă ne pasă.”

LaPierre a vorbit şi despre „presa care abia aşteaptă să atace NRA în timpul unor momente de suferinţă”.

Elitele vor să „elimine drepturile americanilor de a purta arme şi să distrugă toate libertăţile individuale. Ei urăsc NRA, urăsc al doilea amendament al Constituţiei, urăsc libertatea individuală”, a spus LaPierre.

„Răul e printre noi şi vom fi în pericol dacă nu ne vom proteja şcolile”, a adăugat el.

Donald Trump a sugerat că ar trebui ca profesorii cu o pregătire anterioară să primească arme, spunând într-o postare pe Twitter că ar fi „un mare avantaj” pentru a pregăti şcolile de atacuri.

Trump de asemenea a susţinut NRA pe Twitter: „Ceea ce mulţi oameni nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă este că Wayne, Chris şi oamenii care lucrează din greu la NRA sunt nişte oameni minunaţi şi americani patrioţi. Ei ne iubesc ţara şi vor face ceea ce trebuie. Vor face America grozavă din nou!”, a spus Trump.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.