Senatorii l-au confirmat vineri seară pe Scott Pruitt la conducerea Agenţiei de Protecţie a Mediului (EPA), în ciuda opoziţiei vocale din partea democraţilor şi ecologiştilor, îngrijoraţi de faptul că fostul procuror general din Oklahoma doreşte relaxarea reglementărilor cu privire la minerit din SUA, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pruitt a fost confirmat în noua poziţie cu 52 de voturi ”pentru” şi 46 de voturi ”împotrivă”, după ce republicanul John Barrasso a susţinut că acesta va reforma şi moderniza EPA.

Republicanii au acuzat că, în ultimii ani, această agenţie federală a ucis locuri de muncă în industria extragerii petrolului şi a mineritului prin reducerea emisiilor de gaze nocive din Statele Unite.

Fostul procuror general va fi învestit în scurt timp în funcţie şi va urma implementarea unor ordine executive pentru a reforma complet Agenţia de Protecţie a Mediului.

Nominalizarea lui Pruitt a fost una extrem de controversată, întrucât acesta a dat în judecată agenţia federală de peste zece ori din poziţia de procuror general al statului Oklahoma. De asemenea, politicianul şi-a expirmat public îndoiala cu privire la ştiinţa care explică încălzirea globală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.