Statele Unite au sancţionat Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului de la Teheran, dar şi publicaţii iraniene, cu privire la ”tentative de amestec” în alegerile americane de la 3 noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regimul iranian a vizat procesul electoral din Statele Unite prin tentative neruşinate, cu scopul de a semăna discordia în rândul alegătorilor, răspândind dezinformarea online şi desfăşurând operaţiuni rău intenţionate cu scopul de a induce în eroare”, a denunţat joi într-un comunicat Trezoreria americană.

”Entităţi din Guvernul israelian, deghizate în publicaţii, au vizat Statele Unite cu scopul de a submina procesul democratic american”, a subliniat ea.

Pe de altă parte, Washingtonul l-a plasat joi pe lista sa neagră pe ambasadorul iranian în Irak Iraj Masjedi, pe care îl acuză că a supervizat timp de ani de zile antrenarea şi susţinerea miliţiilor irakiene pe care Statele Unite le consideră responsabile de atentate vizând trupe ale coaliţiei antijihadiste în Irak, relatează Reuters.

Iraj ”Masjedi şi-a folosit funcţia de ambasador al regimului iranian în Irak pentru a masca transferuri financiare” în favoarea Gardienilor Revoluţiei, a anunat într-un comunicat Departamentul Trezoreriei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.