Departamentul american al Trezoreriei a impus sancţiuni unui număr de patru companii implicate în ”trafic cu aur” şi unei persoane implicate în ”trafic cu armament” - cu legături cu gruparea paramilitară rusă Wagner, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul anunţă aceste sancţiuni la trei zile de efemera rebeliune a şegului grupării, Evgheni Prigojin.

Trezoreria precizează că a impus marţi sancţiuni unor companii din Rusia, Emiratele Arabe unite (EAU) şi Republica Centrafricană care ”s-au angajat în tranzacţii ilice cu aur cu scopul de a finanţa gruparea (paramilitară rusă) Wagner pentru a-şi susţine şi lărgi forţele armate, inclusiv în Ucraina şi Africa”.

Ea l-a sancţionat pe Andrei Nikolaievici, un director executiv Wagner, care ”colabora strâns cu entitatea Africa Politology a lui Prigojin şi cu oficiali de rang înalt din Guvrnul Mali în tranzacţii cu armament, probleme miniere şi alte activităţi ale Wagner în Mali”, precizează într-un comunicat departamentul.

”Gruparea Wagner îli finanţează în parte operaţiunile brutale prin exploatarea resurselor naturale din ţări ca Republica Centrafricană şi Mali. Statele Unite vor continua să ţintească sursele de venit ale grupării Wagner, pentru a-i degrada expansiunea şi violenţa în Africa, Ucraina şi oriunde altundeva”, dă asigurări, citat în acest comunicat, subsecretarul însărcinat cu lupta terorismului în cadrul Departamentului american al Trezoreriei, Brian Nelson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.