Statele Unite au declarat că resping fără echivoc declaraţiile făcute de miniştrii şi parlamentarii israelieni care cer relocarea palestinienilor din Gaza, a declarat Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul a declarat, vineri, în timpul unei conferinţe a Consiliului de Securitate al ONU din Orientul Mijlociu, că civilii nu trebuie să fie forţaţi să părăsească Gaza şi că astfel de declaraţii sunt „iresponsabile” şi „inflamante”, împreună cu alte declaraţii ale unor oficiali israelieni care cer distrugerea Gaza şi aplicarea de rele tratamente deţinuţilor palestinieni.

Thomas-Greenfield a spus că, deşi astfel de declaraţii transmit un mesaj greşit, „la fel şi cuvintele pe care nu le auzim de la acest Consiliu”.

Ambasadorul a continuat să se întrebe de ce unii membri ai consiliului încă nu au condamnat atacul Hamas din 7 octombrie şi de ce unii „au încetat să mai vorbească despre ostaticii israelieni încă ţinuţi de Hamas în Gaza”.

Ambasadorul a mai spus că, în timp ce Consiliul de Securitate se concentrează pe Gaza, violenţa din Cisiordania ocupată nu trebuie trecută cu vederea.

Cel puţin 340 de palestinieni din Cisiordania ocupată au fost ucişi de israelieni în ultimele trei luni, a spus ambasadorul. SUA condamnă aceste atacuri, a afirmat ambasadorul.

Ea a declarat că Autoritatea Palestiniană (AP) trebuie să ia măsuri pentru reformarea şi revitalizarea forţelor de securitate ale AP, de care depinde stabilitatea în Cisiordania „ocupată”. Ea a adăugat că acest lucru „înseamnă că Israelul trebuie să elibereze venituri care să permită AP să-şi plătească forţele de securitate”.

Ambasadorul a anunţat că SUA acîionează pentru o situaţie „în care israelienii şi palestinienii trăiesc unul lângă altul în pace, cu măsuri egale de securitate, libertate şi demnitate”, adăugând că „aceasta este singura cale de urmat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.