Republicanii din Comisia pentur servicii secrete a Camerei Reprezentanţilor spun că nu au găsit nicio dovadă că ar fi existat o colaborare între campania lui Trump şi Kremlin în cadrul alegerilor prezidenţiale americane din 2016, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia pentru Servicii Secrete a Camerei este de acord cu serviciile secrete americane privind amestecul Rusiei în alegerile americane, conform lui Mike Conaway, cel care conduce ancheta.

Însă el a precizat că republicanii nu au găsit vreo dovadă că amestecul Rusiei în alegeri l-ar fi favorizat în vreun fel pe Donald Trump.

Aceasta este doar una dintre mai multe anchete care investighează amestecul Rusiei în alegerile americane.

În paralel, procurorul special Robert Mueller dar şi Comitetul pentru Servicii Secrete al Senatului derulează investigaţii.

Conway, un republican din Texas care conduce ancheta, a anunţat luni că interviurile cu martorii ale comitetului s-au încheiat şi că intenţionează să le prezinte marţi un raport democraţilor.

„Concluzia este că ruşii au luat măsuri împotriva alegerilor noastre din 2016 şi credem că vor face acest lucru în continuare. Nu am găsit vreo dovadă că Trump sau campania lui ar fi colaborat cu ruşii”, a spus el.

Concluziile republicanilor vin în contradicţie cu ancheta serviciilor secrete americane care au concluzionat anul trecut că Rusia s-a implicat în alegerile americane pentru a-l ajuta pe Trump să câştige alegerile. Oficialii ruşi au negat în repetate rânduri orice fel de implicare în alegerile din 2016.

Democraţii care fac parte din comitet sunt aşteptaţi să facă public propriul raport.

Adam Schiff, democratul cu cel mai înalt rang în comitet, a numit investigaţia ca fiind „fundamental incompletă”.

„Prin faptul că şi-a încheiat rolul de supraveghere în singura investigaţie autorizată în Camera Reprezentanţilor, majoritatea a ales să pună pe primul loc interesele lor de a-l proteja pe preşedinte în loc să protejeze ţara iar istoria îi va judeca dur”, a spus Schiff.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.