Statele Unite au dispus ca personalul diplomatic ”neesenţial” să părăsească Myanmarul, pradă unei represiuni sângeroase, în urma loviturii de stat militare care a răsturnat de la putere Guvernul civil al lui Aung San Suu Kyi, a anunţat Departamentul de Stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Stat precizează într-un comunciat că, după ce a ”autorizat plecarea voluntară a angajaţilor Guvernului american şi a membrilor familiilor acestora” în februarie, le ordonă acum să părăsească Myanmarul.

Forţele birmane reprimă în sânge manifestaţii zilnice de protest faţă de puciul de la 1 februarie şi încarcerarea unor lideri aleşi democratic.

Washingtonul precizează că i-a autorizat, într-o notă, la 14 februarie, pe angajaţii guvernamentali americani consideraţi neesenţiali să părăsească Myanmarul, în cazul în care voiau acest lucru.

Statele Unite fac acest anunţ la o zi după ce Casa Albă a condamnat acţiunile juntei birmane, care a ucis sute de manifestanţi.

Washingtonul a impus luna aceasta sancţiuni unor oficiali birmani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.