Ofiţerii vamali americani le-au spus migranţilor reţinuţi că pot bea apă din toalete, au informat membri democraţi ai Congresului după ce au vizitat centre de detenţie din Texas, la graniţa cu Mexicul, relatează Quartz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Peste 12 membri ai Congresului au vizitat centrele din Clint şi El Paso, Texas. Condiţiile sunt „teribile” iar ofiţerii „nu cooperează”, au informat ei. Congresul supervizează agenţia care se ocupă cu protejarea graniţelor şi aprobă bugetul alocat în acest sens.
 
Membrii Congresului s-au întâlnit cu o femeie reţinută care le-a spus că ofiţerii vamali i-au sugerat să bea apă din toaletă dacă îi este sete, conform celor două membre ale Congresului Alexandria Ocasio-Cortez şi Judy Chu.
 
Activiştii privind imigraţia au explicat ulterior că este posibil ca femeia să se fi referit la un sistem des întâlnit în centrele de detenţie ale migranţilor în care o chiuvetă cu apă este ataşată la capătul toaletei.
 
Ofiţerii vamali nu sunt cooperanţi, conform lui Joe Kennedy, democrat din statul Massachusetts.
 
„Au încercat să limiteze ce puteam vedea, să ne ia telefoanele şi să ne oprească din a face fotografii sau videoclipuri”, a afirmat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.