Statele Unite oferă o recompensă în valoare de două milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea a doi ucraineni, acuzaţi de faptul că au furat şi vândut informaţii confidenţiale, după ce au piratat jandarmul bursei americane, Securities and Exchange Commission (SEC), înainte să fie făcute publice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artiom Viaceslavovici şi Oleksandr Vitalevici Ieremenko au fost inculpaţi în ianuarie 2019, în statul New Jersey, cu privire la faptul că au furat câteva mii de fişiere informatice din computere aparţinând Securities and Exchange Commission, inclusiv rezultate trimestriale şi anuale ale unor întreprinderi.

Potrivit Departamentului american al Justiţiei, ei au revândut ulterior aceste informaţii, înainte ca ele să fie făcute publice.

”Infractorii cibernetici nu se supun şi nu respectă legile niciunei ţări”, denunţă într-un comunicat secretarul de Stat Mike Pompeo.

Departamentul de Stat oferă o recompensă în valoare de un milion de dolari pentru informaţii despre fiecare dintre cei doi hackeri, în cadrul programului său împotriva organizaţiilor criminale transnaţionale.

Este pentru prima oară când Secret Service - o unitate de elită a poliţiei însărcinată cu protecţia personalităţilor, care oferă cealaltă jumătate a sumei - oferă o recompensă vizând un cetăţean străin urmărit în Statele Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.