Statele Unite nu vor face nicio distincţie în răspunsul lor în cazul în care Rusia va folosi orice formă de armă nucleară în războiul său cu Ucraina, a declarat, duminică, consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan la CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă SUA ar trata aşa-numita utilizare "tactică" a unei arme nucleare - doborârea unei ţinte mici sau detonarea în Marea Neagră, de exemplu - în mod diferit faţă de atacurile la scară largă, Jake Sullivan a răspuns: "Utilizarea unei arme nucleare pe câmpul de luptă din Ucraina este utilizarea unei arme nucleare pe câmpul de luptă din Ucraina".  

El a adăugat: "Ideea că există cumva diferenţe de utilizare în acest caz, cred că este o idee periculoasă". 

"Din punctul nostru de vedere, credem că este de datoria Statelor Unite, în colaborare cu aliaţii şi partenerii noştri din NATO şi cu alte ţări responsabile din întreaga lume, inclusiv cu ţări precum China şi India, să trimită un mesaj foarte clar şi decisiv Rusiei că nu ar trebui să aibă în vedere utilizarea armelor nucleare în acest conflict", a continuat Sullivan. 

  

  

  

  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.