Lobbyistul Paul Manafort, care a condus timp de aproape cinci luni campania electorală a preşedintelui Donald Trump, ar fi prestat servicii de consultanţă politică în secret pentru un oligarh rus, în încercarea de a avansa interesele liderului Vladimir Putin, potrivit unor documente obţinute de presa americană, transmite The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manafort i-a propus miliardarului rus o strategie politică ambiţioasă pentru a compromite opoziţia antirusă din fostele republici ale URSS. Aceste acuzaţii au ieşit la iveală într-o serie de documente scurse presei americane, deşi administraţia Trump a negat în mod repetat că lobbyistul ar fi lucrat în interesele Kremlinului.

”Acum credem că acest model poate să aducă mari beneficii pentru Guvernul Putin. Mai ales dacă este implementat la acele nivele corecte şi cu un angajament ce garantează succes”, a scris lobbyistul american în 2005, într-un memor adresat oligarhului Oleg Deripaska, cunoscut drept un aliat apropiat al preşedintelui Rusiei.

Manafort a precizat în acelaşi document că poate să presteze servicii de consultanţă politică pentru a reorienta intern şi extern politicile Guvernului Putin.

Fostul director al campaniei republicane a recunoscut că a lucrat pentru Deripaska, dar a denunţat o campanie de denigrare a presei din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.