Guvernul american a anunţat că şi-a consolidat securitatea alegerilor în întreaga ţară, împotriva ameninţării amestecului adversarilor Statelor Unite, menţionând Rusia, în contextul în care preşedintele Donald trump continuă să minimalizeze amestecul rus în alegerile din 2016, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul american va coopera cu cele 50 de state şi teritoriile americane, ofcialii locali şi partenerii din sectorul privat, pentru a identifica ameninţările, a împărtăşi larg informaţiile şi a proteja procesul democratic”, au anunţat într-un comunicat comun departamentele Justiţiei, Apărării, Securităţii Interne şi reprezentanţi ai serviciilor americane de informaţii.

Publicat cu ocazia alegerilor parţiale în anumite părţi ale ţării, marţi, în acest comunicat - intitulat ”Asigurarea securităţii alegerilor în 2020” - se subliniază că adversarii Statelor Unite ”caută să ne slăbească instituţiile demicratice, să influenţeze opinia publică şi să afecteze politica Guvernului”.

”Rusia, China, Iranul şi alţi actori străini răuvoitori vor căuta să pertube votul sau să influenţeze alegătorii”, avertizează Executivul şi serviciile de spionaj.

Într-o întâlnire cu Vladimir Putin la Helsinki, în iulie 2018, Trump a declarat că acceptă dezminţirile preşedintelui rus cu privire la acuzaţii de amestec în cursa prezidenţială din 2016, sugerând că este mai sensibil la dezminţirile liderului rus decât la concluziile propriilor sale servicii.

În iunie, la summitul G20, în Japonia Trump a minimizat din nou, în glumă, amestecul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.