Statele Unite au înregistrat 820 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al deceselor a crescut la aproape 90.000, a anunţat Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ, publicat duminică la ora locală 20.30 (luni 3.30, ora României), este cel mai mic bilanţ al morţilor de la 10 mai, precizează universitatea.

Bilanţul mondial a crescut la peste 313.000 de morţi din cauza covid-19.

În Europa, zeci de milioane de oameni s-au bucurat duminică de un weekend de relativă libertate.

În cea mai îndoliată ţată din lume de covid-19, preşedintele Donald Trump a fost criticat din cauza gestionării pandemiei - pe care a negat-o la început. Pragul de 90.000 de morţi este pe cale să fie depăşit.

Într-o ieşire neobişnuită, fostul preşedinte Barack Obama şi-a atacat abia voalat predecesorul.

”Această pandemie a îngropat defintiv ideea că mulţi dintre responsabilii noştri au habar ce fac”, a declarat el sâmbătă în faţa unor studenţi.

”Mulţi dintre ei nici măcar nu se prefac că sunt responsabili”, a denunţat el.

Într-u rar interviu, şeful Băncii centrale americane (Fed), Jerome Powell a apreciat că economia americană îşi poate reveni complet după şocul provocat de pandemie doar cu ajutorul unui vaccin.

”Pentru ca economia să se refacă în mod complet, trebuie ca oamenii să-şi recapete deplin încrederea, poate că trebuie să aşteptăm un vaccin”, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.